lauantai 12. lokakuuta 2013

Paluu masennukseen?

Viime viikon torstaina alkoi hyvien päivien putki. Sain asioita aikaiseksi enkä satuttanut itseäni (kuin kerran pistämällä itseäni sormenpäähän terävällä esineellä - viiltelyjälkien näkeminen toisella aiheuttaa lähes vastustamattoman halun vuodattaa omaa verta). Liikuin, tein paljon muutakin kuin koulujuttuja, ostin varastoon terveellisiä ruokia, nousin ajoissa ja pidin kämpänkin kohtuullisen siistinä.

Tänään aamun ensimmäinen olotila oli masentunut. En tiedä johtuuko se eilisillan pitsasta ja siitä seuranneesta huonosta omatunnosta. Tuntuu, että nyt kun nostin kaloreita, en saa enää pitää mättöpäiviä. Enkä saisi syödä epäterveellisiä asioita. Nyt mättöhalut on taas nousussa. Niin kauan kun pysyn kevyemmässä syömisessä, vastustaminen on kohtuulllisen helppoa, mutta jos kerran lipsun, niin takaisin palaaminen on vaikeaa.

Tällä viikolla olen pitkästä aikaa laihtunut. Monta viikkoa paino junnasi, ja nyt vihdoin on lähtenyt puoli kiloa muutamassa päivässä. Luulen että rasvaprosentti on vähän pienentynyt, koska jalkojen lihakset näkyy ehkä vähän paremmin. Ensimmäinen ihminen huomautti, että olen laihtunut. Pelästyin. Entä jos se arvaa?

Jos muuten joku törmää Lauri ja Jaakko Ahosen sarjakuvakirjaan nimeltä Pikku Närhi, se kannattaa selata läpi. Minusta se kertoo pelosta, perfektionismista, yksinäisyydestä ja siitä kuinka vaikeaa on päästää irti totutusta, vaikka siitä ei mitään hyvää seuraisikaan. Löysin kirjasta itseäni, toki oman tulkintani kautta. Kaunis kirja, ei juuri tekstiä, joten sen ehtii kirjakaupassakin katsoa läpi, jos ei kirjastosta löydy eikä ole rahaa ostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti on suuri ilo.