sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Selviytymiskeinoja


Kirjoitan tekstejä ja pyyhin ne pois, en löydä ajatuksilleni oikeaa ilmaisutapaa. Haluan kertoa, kuinka olen kokeillut erilaisia selviytymistapoja, kuinka osa niistä on terveitä ja osa ei, osa toimii nopeasti ja osa ei. Haluaisin ilmaista turhautumiseni siitä, kuinka ensimmäisenä kokeilemani keino, joka johti hoitoon parempien löytämiseksi, on yhä se kaikkein paras.


Tunnustin rikkoneeni ihoani tahallani, ja se johti terapiaan, minun ajatusteni, elämäni ja mieleni penkomiseen. Me olemme tutkineet kaiken, jokaikisen pimeän nurkan mielessäni, myllänneet ullakkoani niin, että kaikkein vanhimpienkin ajatusten päältä ovat pölyt karisseet pois, mitään uutta löydettävää ei ole. Kaiken keskellä on kauhu ja pelko, epäonnistumista saarnaava paholainen, joka ei anna minun levätä ja olla rauhassa hetkeäkään. Vain rikkoutuvan ihon ratina peittää sen puheen ja terän polte sen sanojen viillon. Vain itse lyömällä pystyn olemaan tuntematta sen iskuja, vain ruuan nälällä voin olla tuntematta sen tuomaa täydellisyydennälkää. Tämä saatana on meitä vahvempi. Se vetää kaiken huomioni itseensä, niin että lopulta mieleni päättää sulkea kaiken huomiokykynsä. Mieleni irrottaa minut todellisuudesta ja rumiistani, sillä niissä paholaiseni asuu, ja leijuu jossain unien tasolla.

Jollain tapaa nautin tuosta leijumisesta, dissosioinnista, mutta tunnen kuinka minua vedetään takaisin itseeni. Saatana on sitonut mieleeni narun, josta se voi vetää tämän takaisin ruumistani kohti, saadakseen äänensä kuuluviin, muistuttaakseen että irrallaan todellisuudesta en voi tehdä velvollisuuksiani, en voi olla täydellinen, en voi kelvata sille. Se on kaunis, se on täydellinen, hoikka, menestyvä, siinä ei ole pienintäkään virhettä. Tämä kauneus on sen luoma illuusio: se on todellisuudessa julma, ruma, itsekäs, ja kaiken pahuuden keskittymä. Sen voima on kuitenkin niin suuri, että illuusion taakse näkee hyvin harvoin.


Molemmat kuvat: 
Creative Commons -lisenssi
Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssi. Mikäli kuvaa käytetään, tekijänä on mainittava minut ja linkki/osoite alkuperäiseen kuvaan eli tähän postaukseen. Arvostaisin myös, että kuvan käytöstä mainittaisiin minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti on suuri ilo.