tiistai 4. helmikuuta 2014

Katkoksia

Kahdeksan lausetta. Sen verran sain tänään opiskelutyötäni kirjoitettua. Siihen nähden, että viime viikon saldo oli kolme, tämä on huomattavaa edistystä. Ei kuitenkaan läheskään tarpeeksi. En osaa hillitä ajatuksiani, ja keskittymistäni häiritsevät koko ajan sellaiset mietteet kuten "teen tämän kuitenkin väärin", "ei tämä ole tarpeeksi hyvä" tai "tämä koko projekti on helvetin iso ja mulla on ihan liian vähän aikaa". Menee siis aika paljon energiaa ihan vaan noiden ajatusten pitämiseen jossain taustalla.

Lisäksi aikaa kuluu hukkaan sen takia, etten pääse aamuisin ajoissa liikkeelle. Nousemisesta kotoa lähtemiseen kuluu kaksi tuntia, enkä millään jaksa nousta niin ajoissa, että se kompensoisi tuota. Viime yönä menin nukkumaan vähän yhdeksän jälkeen otettuani yhden milligramman melatoniinia (kaksi olisi ollut parempi, mutta jäljellä oli vain yksi). Tunnin kuluttua olin edelleen hereillä, joten kaivoin Youtubesta rentouttavaa musiikkia ja yritin nukkua sen kanssa. Viimeisen kerran katsoin kelloa kaksi tuntia sen jälkeen, kun olin sänkyyn asettunut.

Heräsin yöllä kolmen aikaan, mutta nukahdin melko pian takaisin. Heräsin uudestaan neljän jälkeen, enkä tuntenut itseäni kovinkaan väsyneeksi. Tiesin kuitenkin, etten vielä ollut nukkunut tarpeeksi, joten kuuntelin Youtubesta unihypnoosi-nauhaa. Ensimmäistä kertaa kuuntelin koko nauhan nukahtamatta, ja tunnin kuluttua heräämisestäni olin yhä hereillä. Nukahdin luultavasti melko pian tuon jälkeen. Seuraavan kerran heräsin mieheni herätyskelloon kuudelta, mutta nukahdin melkein heti. Oma herätyskelloni soi muistaakseni seitsemältä, mutta sammutin sen ja nukahdin kunnes se soi uudestaan puoli kahdeksalta. Tämän jälkeen en enää nukkunut.

Mikäli olisin nukahtanut puolen tunnin sisään siitä, kun menin nukkumaan, ja nukkunut keskeytyksetöntä unta, olisin saattanut päästä ylös jo kuuden aikaan, ehkä puoli seitsemältä. Olisin voinut olla kirjastossa jo aiemmin, ja saanut itseni kasattua opiskelua varten aiemmin. Olen nyt aika monena yönä herännyt siinä kolmen-neljän välillä. Onneksi vain viime yönä uudelleen nukahtamiseen on mennyt pidemmän aikaa. Toissa yönä nukuin läpi yön, silloin olin ottanut 2mg melatoniinia. Ehkä teen saman tänään. Ainoa vaan, että tuo määrä tuntuu aiheuttavan epämääräistä värisevää tunnetta kasvoilla, erityisesti huulien ja nenän alueella, ja se on hieman pelottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti on suuri ilo.