lauantai 23. marraskuuta 2013

Kahdessadas

Tämä on blogini kahdessadas postaus. Kyselin aiemmin taideideoita, jotta sain tämän kunniaksi julkaistua jonkin piirroksen tai vastaavan. Puuropata ehdotti tällaista: "Tee kuva minuuesta, ittestäs; siitä kuin näät oman kehosi ja mielesi. - - ehkä lähinnä abstraktityö josta löytyy siun psyykkinen ja fyysinen minä-kuva."

Tällaista siitä syntyi:


Creative Commons -lisenssi

Tämän teoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssi. Mikäli kuvaa käytetään, tekijänä on mainittava minut ja linkki/osoite alkuperäiseen kuvaan eli tähän postaukseen. Arvostaisin myös, että kuvan käytöstä mainittaisiin minulle.

En lähde tätä sen tarkemmin avaamaan, ellei joku kysele. Tulkitkaa (tai olkaa tulkitsematta) niin kuin haluatte.

Mikään ei ole oikeastaan muuttunut edellisestä postauksesta (paitsi että opiskelujutut on aavistuksen edistyneet), joten enpä tämän enempää kirjoittele. Samaa "en syö tarpekeesi, yhyy"-juttua mulla vaan olisi.

6 kommenttia:

  1. Aika yllättävä! :) Hieno. Mitä jos iha vähä kertoisit muutamasta kohasta, tuosta ylimpänä olevasta mustasta kuviosta ja sen alla olevasta vaaleasta alueesta. :) Muutoin sain tietynlaisen kuvan omaan mieleeni!

    VastaaPoista
  2. Tumma alue ylhäällä edustaa todellisuutta ympärilläni. Jos vaalealla alueella tarkoitat tuota keskellä olevaa kuviota, jonka vasen reuna on punainen ja oikea musta, niin se kuvaa fyysistä minääni ja osin myös muille näkyvää minuuttani (persoona, käyttäytyminen jne.). Toivottavasti en täysin romuttanut alkuperäistä näkemystäsi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun ajatus oli tämmöne:
      Taustan vaaleat ja punaiset neliöt kuvaavat psyykkistä minuutta
      Puut kuvaavat ulkonäköä: Paljas puu siun näkemystä ittestäs ja lehtevä puu muitte näkemystä (= olet kauniimpi muitte mielestä kuin ittesi mielestä)
      Kädet kuvaavat kuinka haluat antaa muille hyvää, suojella heitä ja olla varovainen kohdellessasi heitä
      Käsien yllä oleva muoto kuvaa liekkiä, joka siussa sisimmässäsi palaa mutta myös ihanne vartalonkaaria.
      vasemmalta punainen ja oikealta musta kuvio tuo mieleen ne rajat jotka ittellesi oot asettanut, vahvat mielipiteet ja säännöt omista asioista, räiskyvämpää tempperamenttia ja tulisuutta kun asiat eivät kuljekaan suunnitelmien mukaan. (toisin sanoen persoonasi vallitsevat piirteet)
      Suorakulma-alueella olevat mustat jäljet näyttävät arvilta/haavoilta vaaleassa kehossasi.
      Yläreunan mustan kuvion uskoisin tarkoittavan taistelua, masennusta, pimeyttä ja ahdistusta. Sotaa ittesi kanssa, ja säröt neliöitten päällä rikkonaista minuutta.

      Huih. En tiiä kuinka kauas totuuesta meni. En kylläkään osaa ajatella, että vierelläni seisoisit, mutta joitain pieniä yksityiskohtia oot saanu tuotua ittestäs julki. Olet hahmo, jonka kasvot ja tunnusmerkit puuttuvat, vaikka sielu on raollaan...

      Poista
    2. Kiitos hienosta analyysistä! Eihän tuo ihan sitä ollut, mitä itselläni oli mielessä, mutta mielenkiintoinen tulkinta. Minusta on kiva antaa ihmisille vapaus tulkita niin kuin itse haluavat, ja siksi en halua kertoa omaa "oikeaa" tulkintaani ja samalla pilata sitä, mitä muut näkevät. Mielestäni taiteen kuuluukin olla sellaista - monitulkintaistaista ja jokaiselle omalla tavallaan avautuvaa.

      Tietynlaista kaksijakoisuutta tuossa sinun tulkinnassasi on, ja sitä tuohon olen itsekin ajatellut, vaikkakaan en ihan samallalailla kuin sinä.

      Poista
    3. Oikeastaan koskaan ei saa samasta kuvasta kahta samaa tulkintaa. Tahtosin mielellään kuulla siun oman "oikean" version kuvasta. Lähettäsikkö mailiin? :) kaksjakosuus on miusta selkeesti näkyvillä siun teksteissä ja siinä, millasen kuvan oon siusta saanut. Jos tietäisin hiukan tarkemmin taustoja ja elämääsi, saattaisin päätyä hyvinkin "oikeaan tulkintaan", tällä hetkellä jouvun itte antamaan kasvot tuntemattomalle ja se pelottaa. En tahtos olla väärässä ihmisten suhteen.

      Poista
    4. Lähetän kun jaksan kirjoitella. Luulen kuitenkin, että saat teksteistäni jotain kuvaa minusta, joten jos jotain menee tämän kuvan suhteen erilailla kuin olen itse ajatellut, niin ei sinulla silti välttämättä väärää kuvaa minusta ole.

      Poista

Pienikin kommentti on suuri ilo.